5 god råd til dig der vil handle med aktier

Til dig der ikke ved hvad aktier er, og som har en god portion penge stående i banken, som blot tiltrækker negative renter, så kan det være en god ide at læse med her. For i stedet for at betale for at have dine penge stående i banken, så kan du investere dem i aktier, og dermed få et udbytte, det vil sige, tjene ekstra penge. Aktiemarkedet lyder uoverskueligt, og “farligt”, mens andre mener at det kun er store handelsmænd der handler med aktier. – Men her tager du fejl, og det leder til det første råd: 

Alle med kapital kan handle med aktier 

Det kræver faktisk ikke andet end at du naturligvis har penge at investere, og jo flere jo bedre. Men man skal også huske på, at jo flere du investere, jo flere kan du tabe. Dernæst skal du sætte dig ind i aktiemarkedet, som fx Nordnet. Og ikke mindst, skal du naturligt sætte dig ind i hvordan det hele fungerer. Der er en masse guides, som gør dig opmærksom på hvad du bør gøre, og hvad du bør holde dig fra. Der findes forskellige fonde man kan investerer i, som har fokus på kryptovaluta. 

At handle med aktier kræver tålmodighed

Aktiemarkedet er ingen racerbane, ikke altid i hvertfald. Men markedet går op og ned, og synes man at der er mange røde tal, og kursen går ned ad, så skal du væbne dig med tålmodighed, indtil kurven vender snuden op ad igen. De fleste erfarende aktiehandlere, kan se hvornår de skal købe og hvornår de bør sælge, for at få et udkast. 

Invester aldrig flere penge end du har! 

Et meget vigtigt budskab, når det handler om at investere. For man skal ikke investere flere penge, end man har til rådighed. Bruger man flere penge end man har, kommer regnskabet negativt, og det kan i værst tilfælde give en gæld resten af livet, alt efter hvor stort beløbet er. Hvis du er meget omhyggeligt og usikker på hvordan det hele fungerer, så start med et lille beløb, og lær markedet at kende. På sigt, når føler dig klar, kan du investerer højere beløb, og forhåbentlig få et godt udbytte.

Invester i en ung alder

Kunsten er at investere imens man er ung, for at kunne leve af ens udnytte, når man bliver gammel. Jo flere penge du investerer som ung og får udbytte af naturligvis, jo flere penge vil du have når du bliver ældre, fordi pengene vil vokse godt over flere år.  Drømmen er at man kan gå af arbejdsmarkedet hurtigere end normalt. 

Spil på flere heste

Når du skal igang med en handel med aktier, og du har et rådighedsbeløb på fx. 100.000kr, så skal du investere i flere forskellige aktier med mindre beløb, i stedet for én aktie med hele beløbet. Det kunne være 10 forskellige aktier (10 forskellige virksomheder) med et beløb på 10.000kr. På den måde spreder du din risiko for at tabe stort. Hvis det går dårligt for en af aktierne, så har du stadig 9 á 90.000kr tilbage. Det kan være nervepirrende første gang man skal investere, hvilket skal gøres omhyggeligt, da man skal huske på, at det er rigtige penge man handler med, og kan give alvorlige konsekvenser, hvis man ikke tænker sig om. 

Skriv en kommentar