6 råd til at undgå stress på ferien

Vi elsker alle at rejse og tage ud og opleve verdenen. Nogen kan lide en rejse, som står i impulsivens tegn. Hvilket denne artikel ikke er rette imod, derimod henvender denne artikel til de af os der hurtigt bliver stressede og lettere usikker, så snart der skal til at ske noget nyt i ens liv. Derfor har vi samlet 10 gode råd, som man gør tænke på, for at undgå den værste stress, så det kan blive en fantastisk ferie.

1. Book i god tid

Planlæg nøje med din partner eller familie, om hvornår ferien skal være, hvor lang tid den skal være, hvor turen går hen, og hvem der skal passe katten, imens i er væk. Book i god tid, så der er tid til at få alle tingene til at falde på plads så der ikke skal opstå hurtigere og impulsive handlinger, så ikke er gennemførte. Book I god tid og få styr på alle detaljer inden afrejse.

2. Tag afsted i god tid

Når dagen kommer og i skal afsted, så er det ofte så tidligt, at det kan være svært at overskue de mindste ting. I har naturligvis pakket de ting i kan forinden, så i ved præcis hvilke ting der skal pakkes med, så i ikke glemmer noget. Brug eventuelt en checkliste, og hak af, eftersom i får tingene pakket. – Ikke mindst, så skal i sørge for at komme ud ad døren i god tid, så selv uforudsete forhindringer ikke vil kunne stresse jer. At køre i god tid, vil skabe ro i bilen og ved ankomst i lufthavn. Sæt rigelig med tid af. Hellere komme for tidligt, end for sent!

3. Forbered en god flyvetur

Rejser du med mindre børn, eller bliver du måske selv hurtig utålmodig i flyveren, så vær forberedt på det. Download din ynglingserie eller film hjemmefra, så det er lige til at gå igang med når flyet letter. Det kan også være en playliste med dine ynglingssange eller en god bog du har lånt på biblioteket. Flyveturen er en stor del af ferien.

4. Undgå at planlægge for meget på ferien

Har men for store forventninger til at nå alt muligt, kan et hurtigt gå hen og blive stressende. Man bruger for meget tid på at planlægge hvad man skal den ene dage og den anden dag, og glemmer at slappe af og være til stede i nuet. Ud fra hvor længe i er afsted, så undgå at overbooke dagene. 

5. Ha’ styr på valutaen

Når man rejser til et andet land, har de naturligvis en anden valuta. Undersøg inden i tager hjemmefra, hvilken valuta der er i landet, så i har en ide om, hvad tingene koster ift. danske priser. Fx. Rejser i til Thailand, er deres valuta Baht. 100 danske kroner svarer til 489 bath. Og man får heldigvis meget for pengene i Thailand.

6. Planlæg hvad i skal se hjemmefra

De seværdigheder i bare må se på ferien, kan planlægges hjemmefra. Det er også nemmere, hvis i ikke har fri WiFi på hotellet. Hvis i lejer bil, kan i have downloadet et kort, så i kan finde rundt.

Med god planlægning hjemmeside, kan man undgå den værste stress på ferien. Og det er ikke meningen at man skal blive stresset, når man endelig har ferie.

Skriv en kommentar