Derfor skal du have en aktiesparekonto

Det lyder måske ikke ligefrem som det mest underholdende at give sig til. Det lyder måske også lidt bøvlet og indviklet at komme i gang med. Men det behøver faktisk ikke være problematisk at komme i gang med at tjene penge på aktier. En aktiesparekonto er for dig der gerne vil – eller er godt i gang – med aktivt at investere, og gerne vil have det størst mulige afkast fra dine investeringer.

Hvad er en aktiesparekonto?

En aktiesparekonto er for dig der selv vil styre dine investeringer. Du får en konto hos din bank, samt muligheden for at investere i forskellige aktiver som aktier, beviser, investeringsforeninger og ETF’er. Kontoen administreres som nævnt af din bank, og hos Saxo Bank får du tilmed adgang til en overskuelig og professionel platform hvor du kan investere fra. Lyder det som noget for dig, så tjek her og kom i gang i dag.

Aktiesparekontoen er et koncept der er underlagt en række regler, fastlagt af de fleste danske banker. For eksempel er det maksimale beløb der kan sættes ind på kontoen per 2022, 103.500 kr. 

Spar og betal mindre i skat

Med en aktiesparekonto kan du tilmed spare penge. Den normale beskatning på det du tjener af dine investeringer er 27 eller 42 procent. Med en aktiesparekonto skal du kun betale 17 procent af dit afkast. Skatten beregnes tilmed automatisk af din bank ved slutningen af regnskabsåret, og det du skal betale bliver automatisk trukket. Hvis du skulle have tabt penge, vil dette blive modregnet i dit næste afkast på din aktiesparekonto i det kommende indkomstår.

Hvorfor skal jeg kun betale 17% i skat?

Du snyder ikke nogen, og skattefar kommer ikke efter dig og din aktiesparekonto. Du skal betale mindre i skat af dit afkast fordi kontoen beskattes efter lagerskatsprincippet, hvilket betyder at du betaler skat årligt. Dette fungerer i modsætning til det typiske princip omkring realisation. Det vil sige, at du med andre investeringsmetoder beskattes når du realiserer et afkast af en enkelt investering.

Spar tid

Med en aktiesparekonto tjener du ikke blot flere penge på dine investeringer. Du sparer også en masse tid på indberetningen af din SKAT. Det sker nemlig automatisk, i henhold til førnævnte lagerskatsprincip. Du vil typisk blive beskattet i midten af januar. Du bliver naturligvis gjort opmærksom på processen. Det kører altså relativt simpelt med en aktiesparekonto, og der findes ikke mange argumenter for ikke at komme i gang, hvis man aktivt investerer. 

2 kommentarer til “Derfor skal du have en aktiesparekonto”

  1. Det er en god idé at have en aktiesparekonto, fordi man får et bedre afkast på sine investeringer. Samtidig er det en meget enkel og overskuelig investeringsmetode, hvor du ikke skal bekymre dig om at skulle indberette din skat. Meget enig med artiklen generelt. Det får mig sådan til at tænke på SEO og hvordan det også kan være en god idé at investere tid i at lære mere om det. For eksempel, hvis man vil have et bedre afkast på sin hjemmeside eller blog, kan det være en god idé at investere tid i at lære om SEO ved at bruge en side som https://projectalphaone.dk/ . På den måde kan man få mest muligt ud af sin hjemmeside eller blog, og man kan tjene flere penge på sit websted.

    Svar

Skriv en kommentar