Fra frugt til flydende guld: Sådan bliver koldpresset argan olie produceret

Sponsoreret indhold

Argan olie – kendt som det marokkanske guld – står for tiden i rigtig høj kurs i store dele af verden. Faktisk er det lige nu en af de mest eksklusive olier på markedet.

Den eftertragtede olie stammer fra træet Argania Spinosa, som primært vokser i det sydlige Marokko. Argan træerne bliver typisk op til 8-10 meter høje og har en levetid på op til 300 år.

I denne artikel vil vi dykke ned i historien om argan olie. Det skal bl.a. handle om, hvordan olien bliver produceret, hvor høj prisen er, hvad olien kan bruges til og meget mere. Har du brug for yderligere viden om marokkansk argan olie, så kan vi anbefale at klikke på linket.

Sådan produceres argan olie

Som vi kort kom ind på i indledningen, så stammer olien fra den sydlige del af Marokko, hvor argan træerne vokser i stor stil. Tidligere har man forsøgt at plante træerne i både Israel og Mexico, men desværre har resultaterne været skuffende. Derfor stammer stort set alt argan olie fra Marokko.

Den store – og stigende – interesse for argan olie beskæftiger rigtig mange marokkanske mænd og kvinder. I den indledende arbejdsproces bliver der gjort følgende:

  1. Frugterne indsamles (indeni frugten er der en nød indeholdende frø med olie)
  2. Skallen knuses, og olien presses ud af frøene

Herefter kan olien bruges til en verden af forskellige formål. Det er dog vigtigt at skelne mellem kosmetisk olie og madlavningsolie.

Hvad er den marokkanske olie godt for?

For at forstå den store popularitet omkring argan olie skal du være bekendt med oliens indhold. Olien er først og fremmest rig på vitamin E, der beskytter kroppens celler mod nedbrydelse, ligesom olien har et højt indhold af omega 3, omega 6 og omega 9. Indholdet af omega 3, 6 og 9 er bl.a. med til at forebygge sygdomme og udsætte kroppens aldringstegn.

I dag er det meget udbredt at bruge argan olie til såvel hud som hår. Olien kan fungere som et både organisk og naturligt skønhedsmiddel og vil derfor være hensigtsmæssigt at vælge til fordel for mindre sunde skønhedsmidler.

Argan olie er bogstaveligt talt guld værd for den marokkanske befolkning

Det er ikke uden grund, at argan olie også bliver kaldt det marokkanske guld. Den kæmpe interesse for olien har været med til at sikre bedre levevilkår for en stor del af lokalbefolkningen.

I dag er netop argan olie en meget stor eksportvare for Marokko, og det vil det højst sandsynligt også være i fremtiden, idet argan træer ikke giver frugter andre steder end Marokko.

Prisen på argan olie for slutkunden afhænger af mange faktorer. Det afhænger bl.a. af produkttypen, mængden, valutakurserne og meget mere. Det er derfor heller ikke uden betydning, om du køber olien på et lokalt marked i Marokko, eller om du køber det gennem en dansk forhandler.

53 kommentarer til “Fra frugt til flydende guld: Sådan bliver koldpresset argan olie produceret”

Skriv en kommentar