Hvad du skal overveje, når du vælger pensionsselskab

Det kan være svært at vælge det rigtige pensionsselskab. Du skal have et pensionsselskab, der tilgodeser dig og varetager dine interesser, så du kan få de penge, du har krav på efter et hårdt arbejdsliv. For freelancere kan det være endnu sværere at afsætte et månedligt beløb til pensionsopsparing, hvis der er svingende indkomster.

Pensionsordning

Når du træder ud af arbejdsmarkedet, har du ikke længere løn til at betale dine udgifter. Derfor er det en god idé at planlægge sin pensionsordning længe før, den skal bruges. Hvis du har planer om at leve det søde liv, når du går på pension med dyre vine på terrassen og lange rejser, er det endnu vigtigere, at du har tænkt i forvejen. Det er irriterende at skulle begrænse sig på grund af penge, når man endelig har tid til at gøre, hvad man har lyst til. Der er mange forskellige pensionsselskaber med forskellige afkast og omkostninger. Eftersom dine penge bliver sparet op over flere år, står de ikke bare inde på din pensionsopsparing, men bliver investeret af dit pensionsselskab. Hvad de investerer i, kan også have indflydelse på, hvilket pensionsselskab du ønsker. Hos nogle selskaber har du selv en smule indflydelse på, hvad pengene skal investeres i. Derudover er der som regel også nogle forsikringer tilknyttet de forskellige pensionsselskaber. Derfor skal du finde ud af, om det er praktisk for dig at have nogle forsikringer hos dit pensionsselskab, eller om det ikke kan betale sig.

Freelancere

Specielt som freelancer kan det være svært at vælge et pensionsselskab, der er fleksibelt nok til de svingende indkomster. Her kan du finde et pensionsselskab, der er fokuseret på at gøre det nemt og fleksibelt. Du kan selv bestemme, hvor meget du vil betale hver måned. Du kan lægge ekstra penge eller en mindre betaling i din pensionsopsparing afhængigt af din indkomst. Der er intet minimumskrav, så du kan oprette dig, selvom du endnu ikke har nogen penge opsparet. Det er nemt og hurtigt at oprette en konto, som du hele tiden kan tilgå på telefonen. Derudover kan du altid få sparring og vejledning på mail eller telefon. Der er desuden ingen krav til forsikringer. Du kan vælge præcist de forsikringer, du ønsker eller have alle dine forsikringer hos et andet selskab. De penge, du lægger i din pensionsopsparing, bliver investeret i bæredygtighed. Du kan selv være med til at vælge retningen for investeringen, så du er sikker på, hvad pengene går til.

En kommentar til “Hvad du skal overveje, når du vælger pensionsselskab”

Skriv en kommentar