Inspiration til indretning af hjemmekontoret anno 2021

Sponsoreret indhold

Coronavirussen er fortsat over os, og der er mange, der kan se ind i et år med masser af hjemmearbejde og dermed mange timer på hjemmekontoret. Derfor går det ikke længere med uholdbare løsninger, fordi man har set hjemmearbejdet som en midlertidig situation, der hurtigt forsvandt igen.

Men hvordan får man mest ud af sit hjemmekontor? Det forsøger vi at hjælpe dig med i denne artikel, hvor du får inspiration til indretning af hjemmekontoret anno 2021.

Aktivitet: Sådan holder du dig aktiv på hjemmekontoret

En af fordelene ved at komme ind på arbejdspladsen er, set med de aktive briller, at man går mere rundt i løbet af en dag. I stedet for at ringe til ens kære kollegaer, går man sandsynligvis fysisk hen til dem for at tale om tingene. Ligeledes har flere og flere også hæve-/sænkeborde på kontoret, hvilket også er med til at sikre bedre og mere varierede arbejdsstillinger i løbet af arbejdsdagen.

Alt dette er svært at opretholde i hjemmet, hvor der typisk ikke er meget plads eller nogen særlig grund til at bevæge sig rundt. Men det er ikke godt for vores kroppe at sidde stille i samme position i mange timer i træk, hvorfor det kan være fint at skabe et aktivt miljø på hjemmekontoret.

Det kan du blandt andet få ved at indrette hjemmekontoret med et skrivebord, der er kombineret med en form for træningsmaskine, hvad end det så er en motionscykel, et løbebånd eller noget tredje. Det kan godt være, at det ikke er så æstetisk, men til gengæld er det sundt for både krop og sjæl. Hos Gloria Mundi Care kan du bl.a. få fingrene i et fitness skrivebord, som er en kombination af et skrivebord og en motionscykel.

Ordentlig opsætning af skærme

En anden vigtig ting, der kan være vigtig, når man arbejder hjemmefra, er udstyret. For at sikre, at du går så lidt træt i at arbejde hjemmefra som muligt, skal du sørge for, at du har det rette udstyr. Det vil altså sige, at du ikke blot skal sidde krummet sammen over din lille bærbar.

I stedet skal du opsætte en eller flere skærme i en god højde, have et eksternt tastatur og også gerne en separat mus. Alt dette sikrer en meget bedre arbejdsposition, og det skal i øvrigt gerne akkompagneres af en ordentlig kontorstol, hvis ikke du vælger et mere aktivt skrivebord som nævnt ovenfor.

Holder du typisk mange telefonmøder i løbet af en dag, så vær også opmærksom på, om du har brug for et ordentligt headset. Sidder man med et par standard earpods i ørerne, kan det give smerter og gener ved brug i længere perioder ad gangen.

Her kan et trådløst headset med rigtige ørebøffer være en bedre løsning, da disse typisk vil være mere behagelige at benytte over længere tid.

Skriv en kommentar